SHARE

Embert próbáló feladat munka és esetleg családi elkötelezettségek mellett tanulni, a kizárólag iskolarendszerben történő tanulmányok azonban sokszor kevésnek bizonyulnak. A munkavállalók korszerű szakképzettsége, a munkaerőpiaci igényeinek megfelelő szakmai felkészültség napjainkban elengedhetetlenek. Ficz Antal beavatott minket szakmája rejtelmeibe.

 

– Hogyan lett tréner, milyen indíttatást érzett eziránt?

– Korábban földrajztanár voltam. Szerettem a gyerekekkel dolgozni, de láttam, hogy a felnőtteknél még több a tennivaló. Az indíttatás egyértelmű volt: csináljuk jobban, mint elődeink, hagyjuk a környezetünket (beleértve az embereket is) jobb állapotban, mint ahogy találtuk.

– Mivel foglalkozik egy tréner?

Én mint tréner először is gyűjtő- és kutatómunkát végzek. Folyamatosan tanulok, ugyanakkor kutatok, az emberek és a szervezetek megértésén dolgozom. Mindezt azzal a szándékkal teszem, hogy naprakész, működő megoldásokat tudjak adni. Minél szélesebb az eszköztárunk, minél jobban ismerjük ügyfeleinket, annál eredményesebbek lesznek a beavatkozásaink.

Egy tréner munkája sokban hasonlít az orvoséhoz. Csak akkor vállalunk el egy munkát, ha hiszünk a „gyógyulásban”. Találkozunk, beszélgetünk, beazonosítjuk az igazi problémát (ami nem mindig ugyanaz, amit az ügyfél hisz az elején), és ezt követően megtervezzük a fejlesztési folyamatot. Csak azt tanítjuk, amire szükség van, és úgy, ahogyan az az ügyfélnek legjobban megfelel.

Egy szervezetet három szinten tudunk támogatni: vezetőképzés, csapatfejlesztés és készségfejlesztés. Meggyőződésünk, hogy ezek egyidejű, folyamatos és összehangolt vezetése igazi és tartós változásokhoz vezet. Elég gyakori hiba cégeknél, hogy az emberek fejlesztése alkalmi, nem összehangolt folyamat, aminek eredményeként nem történnek meg a szükséges előrelépések.

ficzantal2

Általában meg szokott fogalmazódni valakiben, ha szakember segítségére van szüksége?

Akik hozzánk fordulnak, tisztában vannak ezzel, másképp maguk oldanák meg a problémáikat. Itt érvényes az a mondás, hogy ha a tanítvány kész, a tanító megjelenik. Ha elfogadom, hogy segítségre van szükségem, akkor kezdődik a tanulás, és ha tanulni kezdek, életem egyre jobb lesz minden területen. Minél jobb az önismeretem, annál jobban látom, hogy miben kell még fejlődjek. Sokan félnek felismerni a hiányosságaikat, mert ezt nálunk a gyengeség jelének tartják. Sőt vidékeinken a tanulást és az olvasást nem igazán tekintik férfias tevékenységnek.

Mi magot vetünk. Ezek egy része száraz talajra hull, másik része termékeny talajra talál. Csak azt tudjuk motiválni, aki engedi.

– Mi jellemző térségünkre a tréningek utáni érdeklődés szempontjából?

Nálunk még a tréning fogalma sem tisztázott. Nagyon sokan nem tudják, hogy mit várhatnak el egy ilyen eseménytől. Sok előadást/prezentációt tréningként adnak el nálunk, ami egyáltalán nem etikus. A tréning attól válik tréninggé, ha nemcsak tippeket mutatnak be nekünk, hanem alkalmunk van a tanultakat

biztonságban begyakorolni, kipróbálni. Ehhez először is egy oldott hangulatról gondoskodunk, ez szükséges ahhoz, hogy kialakuljon az együttműködéshez és tanuláshoz szükséges bizalom és fogékonyság. A tréner feladata tehát az, hogy létrehozza a tanuláshoz legalkalmasabb környezetet, mert senkit nem lehet megtanítani semmire, csak támogatni lehet a tanulás folyamatában.

ficzantal3

Mennyire nehéz megtanulni életünk tervezését? Milyen képességek kellenek hozzá?

Életünk vezetése egyszerű, de ugyanakkor nehéz is. Ez azt jelenti, hogy fel kell adjuk az addigi szokásainkat, amihez óriási önfegyelem kell. A környezet akarja a figyelmünket, ezt pedig nem könnyű visszautasítani, mert szeretünk fontosak lenni. Nagyon sok ember inkább halálra hajszolja és szórakoztatja magát, mintsem magára figyeljen. Pedig ez a legjobb dolog, amit magunkért és a családunkért tehetünk. Teréz anya mondta: „Meg akarod menteni a világot? Menj haza, és szeresd a családodat.” Az életünk tervezése akkor hatékony, ha kiterjed minden életterületre és élethelyzetre.

A tervezés lényege nem abban áll, hogy az aztán teljes mértékben kell teljesüljön, hanem abban, hogy biztosít egyfajta követhetőséget. Itt érdemes szóba hozni a fogyókúrát. Ha úgy fogyókúrázunk, hogy le akarunk adni 5-10 kilót, a legtöbbnek sikerül is. Aztán nagyon rövid időn belül újból visszaszedjük a pluszkilókat. Azonban, ha úgy tervezek, hogy 70 évesen is fitt akarok maradni, akkor már sokkal következetesebben kitartok emellett. Ez a hosszú távú víziók ereje.

Milyen módszereket használ az eredményesség biztosításához? Hogyan lesz sikeres egy tréning?

A tréning elején meghatározzuk a képzés kereteit. Ha valaki részt akar venni, ezeket be kell tartsa. Nem az én kedvemért, a tanulás eredményességéért. A tanulás nem jön létre attól, hogy valaki híres áll a színpadon. A tanulás akkor jön létre, ha dolgozunk azon, amit tanulunk.

ficzantal4

Mennyire változik meg az emberek életszemlélete, gondolkodása a tréningek után?

– Ez tréningtől függ. A tréningek szerepe a készségek elsajátítása, nem annyira a szemlélet változtatása. A szemléletváltásban a coaching a legeredményesebb, itt sokkal mélyebb változások történnek. A tréninget is meg lehet úgy élni, hogy mély változások történnek az életszemléletünkben.

Mire a legbüszkébb a képzései körében?

Nem büszkeséget érzek, inkább hálát. Nagyon hálás vagyok minden egyes alkalomért, amikor kérik a szolgáltatásainkat, mi pedig eleget tehetünk az elvárásoknak. A munkámat az egyik legnemesebb küldetésként élem meg, az ügyfeleim pedig egytől egyig csodálatos emberek. Szerencsés embernek tartom magam.

Milyen tervei vannak a jövőre nézve?

Mi fényesen látjuk a jövőt, ez számunkra nemcsak üzlet. Hiszek abban, hogy életünk önmagunk fejlesztésével válik jobbá, nem az értelmetlen fogyasztással. Van egy őrült vízióm is: úgy fognak az emberek tréningre járni, ahogyan most járnak a Kauflandba. Adjuk meg a testnek, ami a testé, de ugyanakkor adjuk meg az érzelmeknek, az értelemnek és a léleknek is, ami jár.

ficzantal5

1 COMMENT

  1. Az a nagy gond, hogy már nálunk is egyre több a tréner, a marketing és üzleti guru, a professzor, akik elég rendesen sápolják a jóhiszemű vállalkozókat, legtöbbszr banális tanácsokért cserébe. Ehhez a körhöz társulnak a magyarországról erdélybe kacsintgató “szakemberek”. Aki nyitott szemmel és füllel jár, az már biztos találkozott a fent említett szakik eredményes munkájával. Úgyhogy, csak ésszel és jól megválasztva!

LEAVE A REPLY

20 − tizennyolc =