MEGOSZTÁS

Idén XVI. alkalommal szervezi meg a Romániai Magyar Közgazdász Társaság Ifjúsági Frakciója (RIF) az Erdélyi Magyar Fiatal Közgazdászok és Vállalkozók Találkozóját (EFIKOT), amelynek ezúttal Székelyudvarhely ad helyet március 24–26. között.

 

Ebben az évben a zöld- és a kék gazdaság a találkozó központi témája. Számos új, még kiaknázatlan lehetőséget tár fel előttünk ez a világ, hiszen a legújabb trendek is efelé mutatnak. A zöldgazdaság senki számára nem ismeretlen fogalom, viszont a kék, úgy is mondhatnák a még zöldebb, már igen.

A hagyományos plenáris előadásokat, a megszokott módon négy szekció követi. A négy szekció-előadás célja, hogy még inkább kibontsa az adott területeken felvetett témákat, reflektáljon bizonyos problémákra. Az első szekció a CSR, vagyis a társadalmi felelősségvállalás nevet viseli. A multik már nagy sikereket tudhatnak maguk mögött a témában, viszont Erdélyben nagyon kevés a követendő példa. A második szekció a Vállalkozz korlátok nélkül. Ez a rendhagyó szekció azáltal született, hogy felismertük: számos, értékes, testi vagy szellemi fogyatékkal élő személy van a környezetünkben, akikre nem fordítunk elég figyelmet, így ebben a szekcióban ők, valamint olyan személyek szólalnak fel, akik hasonló problémákkal küszködő embereket alkalmaznak. A Lehetőségek az újrahasznosításban szekció arra fókuszál majd, hogy melyek azok a megvalósítások, amelyek kézenfekvőek, de mégis nagyon kevesen alkalmazzák azokat. Az utolsó szekció, mint minden évben az Innovációval, azaz a next generationnel foglalkozik.

A regisztrációval és a konferencia részletes programjával kapcsolatos további információkat az EFIKOT honlapján vagy Facebook-oldalán olvashatsz.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ