SHARE
A tavalyi nyertesek

Az év praxisa a Kárpát-medencében elnevezésű pályázat második szakasza – az internetes szavazás – az Önök segítségével május 28-án éjfélkor lezárult. Köszönjük érdeklődésüket, kérdéseiket, megjegyzéseiket, amelyekből egyértelműen kiderül, hogy mennyire aggódnak azért, hogy orvosuk elegendő szavazatot kapjon. Sokan türelmetlenek, és jelzik, hogy nem látják a végeredményt. Így igaz, hiszen a tíz hazai és a tíz határon túli TOP-listás orvos nevét ismét ABC-rendben olvashatják, mint a szavazás elején, a végső sorrendet csak a díjátadót követően lehet megtekinteni.

 

Tavaly összesen 40 ezer szavazat érkezett a TOP 20-ra, idén már három nappal a szavazás vége előtt elértük a 40 ezret, és 89 089 szavazattal zártuk a voksolást. A Google analízise alapján tudjuk, hogy az oldalmegtekintések száma – ami azt jelenti, hogy nemcsak szavaznak látogatóink, de nézegetik az ajánlásokat meg a híreket is – több mint 375 300.

adamjozsef

Tavaly Ádám József mentős, háziorvos a nyertesek közé került.

A vele készült interjú itt olvasható.

Fej fej mellett küzdött a hazai első és második helyezett Csongrádból, illetve Mindszentről.  Mindkettőjükért rengetegen álltak csatasorba, hiszen ők ketten kapták a szavazatok több mint 56 százalékát, azaz mindketten 25 ezer körüli voksot. Az itthoni első és második helyezett közötti különbség mindössze 463 szavazat!

Tudjuk, hogy sokkal nehezebb az erdélyi és a kárpátaljai kistelepülésekről szavazni, így érthető, hogy jóval nagyobb a hazai és a határon túli szavazatok közötti különbség. A határon túl a nyertes 4446, a második helyezett pedig 3770 szavazatot számolhat össze.

Látogatóink száma idén volt a legnagyobb, naponta 4000 és 6000 között ingadozott. A Google statisztikái alapján az is kiderült, hogy a női szavazók (79%) voltak többségben, míg a férfiak a szavazók 21 százalékát képviselték. Az összes szavazók 83 százaléka Magyarországról, a fennmaradó 17 százalék pedig Romániából (13.5%), Ukrajnából (2%), és Szlovákiából (1.5%) kattintott a szavazógombra. A legtöbbet szavazó városok: Budapest, Csongrád, Mindszent, Hódmezővásárhely, Szeged. Egy szavazó egy alkalommal két szavazatot adhatott le – egy hazai és egy határon túli orvosra, amit kiírásunk szerint négyóránként ismételhetett meg. Azért választottuk ezt a módszert a napi egy szavazás helyett, hogy ne kerüljenek hátrányos helyzetbe a kistelepülések, különösen a határon túliak, ahol kevés a számítógép, a tablet meg az okostelefon is.
Örülünk, hogy a mobilapplikációhoz mérten rövid összesítőket írtunk egy-egy orvos ajánlásairól, hiszen a tabletes szavazók mellett (5%) a mobiltelefonok aránya idén megugrott (a tavalyi 40% helyett 54%), az asztali számítógépeké pedig 41% volt. A látogatók fele tehát érintőképernyős eszközön böngészte oldalunkat, és ezen is szavazott.

Az állások – ahogyan azt néhányan reklamálták is – bemerevedtek, hiszen a két nyertes hazai település hálás páciensei itt is, ott is négyóránként kattintgattak a piros keresztre – egyikükre ráadásul határon túlról is szavaztak –, amit a rendszer persze nem azonnal, csak néhány perc elteltével jelzett. Az azonos szavazatszámok hatására az is előfordult, hogy napokon, napszakokon át ugyanazt az eredményt láthatták az érdeklődők, miközben a szavazatok száma folyamatosan emelkedett.

Előreláthatóan szeptember elején várjuk önöket az Emberi Erőforrás Minisztérium Arany János utcai épületének VIII. emeleti nagytermében. Portálunkon és Facebook-oldalunkon is közöljük majd a díjátadó ünnepség pontos időpontját!

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

18 − tizenhat =