Főoldal / Színes / A székelyföldi álmok is valóra válhatnak

A székelyföldi álmok is valóra válhatnak

Simó Annamária zene iránti szeretete egész életét meghatározta, rendkívüli tehetsége ugyanis már kisgyerekként megmutatkozott. Szülei korán felfedezték zene iránti érzékenységét, és tudatosan segítették őt az énekesnői karrier irányába. Míg kislányként Elek bácsinak énekelt nápolyszeletért, és ezzel tette boldoggá kiskocsmájuk vendégeit, ma már rengeteg zenéléssel és énekléssel töltött évet tudhat a háta mögött, amelyet egy saját lemez is bearanyoz. A sikereknek azonban itt még koránt sincs vége.

 

A Sükőn született énekesnő kisgyerekként kezdett el zenetanárhoz járni, majd szintetizátorozni és gitározni tanult. A középiskolai évek alatt tagja volt a Backamadarasi Kis Gergely Református Kollégium kórusának, a belvárosi református templom ifjúsági istentiszteletein énekelt és gitározott, továbbá a népiskolában tanult hangképzést. Ezekben az években nővérével, Márton Simó Ildikóval és Csíki Ferenccel megalapította a 100 Watt nevet viselő pop-rock formációt, az egyetemválasztás azonban külön utakra vitte a zenekar tagjait. Annamária zenepedagógiai tanulmányai után fél évet töltött Ausztráliában, nővére családjánál, ahol nem hagyta abba szenvedélyét, ugyanis az ottani magyar háznál kápráztatta el a vendégeket otthonról hozott, magyar dalokkal.

Ezeket a kisebb fellépéseket aztán egyre nagyobb felkérések követték, Annamária számos város és környékbeli helység színpadán megfordult. 2009-ben a Retro Tendency Band kereste fel, akik felajánlottak számára egy helyet az akkor ritkaságnak számító kilenctagú zenekarukban. A zenekari tagok Erdély különböző városaiból származtak, éppen emiatt egy idő után nehézkessé vált a próbák, a fellépések összeegyeztetése, így külön utakon folytatták zenei pályájukat. Annamária ekkor kezdett belekóstolni az esküvői zenélés világába, egyre több alkalommal keresték fel párok, hogy szeretnék, ha ő énekelne életük legszebb napján, és így egyértelművé vált, hogy szükség van egy stabil zenekarra. A sokéves próbálkozás után a TIFF zenekar vált az énekesnő állandó zenekarává.

– Mindig az volt a fontos számomra, hogy élő zenét játsszak, hiszen így szól a legszebben a dal, ennek van a legnagyobb varázsa – hangsúlyozta Annamária, majd hozzátette: 2011. augusztus 20. fordulópontot hozott az életében, hiszen ekkor ismerkedett meg a balassagyarmati Horváth Ádámmal, aki jelen pillanatban is dalszövegírója és mentora. Ádám hatására sikerült rögzítenie első dalát, és nem sokkal később megszületett az első videóklip is, Emlékeim udvarán címmel. Annamária egy saját dalával a Horváth Ádám és barátai címet viselő lemezen is szerepel. A sokéves közös munka során szoros barátság is kialakult, hogy az énekesnőt idézzük: „olyan barátság ez, ami átíveli a határokat.”

– Régen szerettem volna saját lemezt, saját dalokkal és feldolgozásokkal, de azt gondoltam, ez csak egy álom – mesélte Annamária, akitől azt is megtudtuk, hogy tavaly októberben jelent meg az Ami átvisz című saját lemeze, amelyen olyan vendégelőadók szerepelnek, mint Molnár Péter „Stula”, a Mobilmánia volt énekese; Sorbán Enikő népdalénekes; Szinyéri Tünde, aki többek között Kovács Kati vokalistája is volt; vagy a felvidéki  Kiss Kristóf , a Peter Cmorik Band tehetséges billentyűse. A székelyudvarhelyi lemezbemutatóra több mint háromszáz résztvevő volt kíváncsi.

Bár itthoni, székelyföldi előadóként nagyon nehéz betörni a zenei piacra, úgy tűnik, Annamáriának mégis sikerült beteljesítenie álmai egy részét. Jövőbeni tervei között szerepel, hogy önálló előadóként is minél többen megismerhessék, saját dalokból álló lemezének tervezgetése pedig már útnak indult.

simoannamaria

 


Az Ami átvisz című album közreműködői

Vigyinszki Máté – gitárok, basszusgitárok, vokál

Kiss Kristóf – billentyűs hangszerek

Rózsás Viktória – vokál

Kökény Ágnes – vokál

Velősy Flóra – vokál

Sorbán Enikő – vokál

Makkai Gabriella – vokál

Nagy Renáta – fuvola

Molnár Péter „Stula” – ének, vokál

Gere Péter – vokál

Tamás Zalán – billentyűs hangszerek

Ember Péter – billentyűs hangszerek

Králik Zola – gitárok

Nógrádi Máté – basszusgitár, fretless basszusgitár

Horváth Péter – szaxofon

Szabó Előd – dalszövegíró (Hosszú évek óta című dal)

Szabó Attila – stúdiómunkálatok (Emlékeim udvarán című dal)

Horváth Ádám – dobok, ütős hangszerek, gitárok, basszusgitár, vokál, zenei rendező, felvétel, keverés, mastering

Olvasta már ?

Hajnal Renáta: a testépítés új értelmet adott az életemnek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük