Főoldal / Piactér / Fórumon osztották meg tapasztalataikat Csíkszeredában

Fórumon osztották meg tapasztalataikat Csíkszeredában

Második alkalommal szervezték meg szerdán, 2017. szeptember 27-én a Fiatal Vállalkozók Fórumát a csíkszeredai Sapientia Egyetem Nagy Aulájában, a Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóságának és a Csíki Vállalkozók Egyesületének közös szervezésében. A rendezvényen fiatal vállalkozók ismertették saját vállalkozásaikat, beszéltek az elindulás nehézségeiről, lehetőségekről, illetve aktuális helyzetükről. Ugyanakkor ismertették a fiatalokkal a jelenlegi vállalkozásindítási, -fejlesztési, -finanszírozási lehetőségeket is. A szervezők sikeresnek értékelték a fórumot, amely hozzájárulhat a vállalkozó kedv növekedéséhez a fiatalok körében.

                                      

Elsőként Csíki András, a Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság vezetője köszöntötte az érdeklődőket, majd Páll Tibor, a Csíki Vállalkozók Egyesületének alelnöke tartotta meg köszöntőbeszédét.

Az előadók sorát Fancsali Kálmán, a Corvin Consulting HR Plus Kft. munkatársa nyitotta, aki a Kis- és Középvállakozások Minisztériumának finanszírozási lehetőségeiről tartott előadást, majd Parajdi Borbála, az Eurotop Consulting Kft. munkatársa az uniós pályázati kiírásokat ismertette.

A továbbiakban fiatal vállalkozók beszéltek saját vállalkozásukról, indulási nehézségeikről, valamint a piacon elért sikereikről. Szó volt többek között az ember és a vállalkozás kapcsolatáról, a célcsoportszegmentált kommunikáció fontosságáról, az online értékesítésről, a webáruházindításról, egyedi vállalatirányító rendszerekről, valamint a vállalkozás és az egészség kapcsolatáról. Ugyanakkor betekintést nyerhettünk a székelyudvarhelyi inkubátorház, a Hargita Business Center működésébe, továbbá a csíkszeredai The House coworking iroda hétköznapjaiba. A rendezvényt egy svédasztalos ebéd és kötetlen beszélgetés zárta.

Olvasta már ?

Merj vállalkozni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük