Főoldal / Ehejt / Hargitai Levegő csomagolva

Hargitai Levegő csomagolva

Kérem, vegyen egy mély levegőt, hiszen nem mindennapi téma következik. Na de milyen legyen az a levegő? Hát persze, hogy friss, eredeti, székelyföldi levegő. A Hargitai Levegő kezdeményezés első ránézésre jópofa vicc, de a kirándulóknak, a külföldön élőknek és nem utolsósorban a humort értő és értékelő embereknek remek és megmosolyogtató ajándék lehet. Boldizsár Raymonddal, a Hargitai Levegő kivitelezőjével és ötletgazdájával arról beszélgettünk, hogy mit is jelent neki a termék, és hogyan fogadták az emberek nem mindennapi ötletét.

 

– Hogyan született a Hargitai Levegő?

– Levegő mindenhol van, de hargitai csak nálunk. Most már lassan minden nagyvárosnak van csomagolt levegője, gondoltam, hát legyen a székelyeknek is sajátja.

Mi a termék célja?

– Ezt az egészet elsősorban viccnek szántam azoknak, akik értik a viccet. A cél az volt, hogy színt vigyek a szürke hétköznapokba, ami legalább mosolyt csal az emberek arcára. Másfelől a messzi távolba elszármazott székelyeknek szeretnék egy kis nosztalgikus élményt nyújtó autentikus ajándékot eljuttatni.

– Hogyan fogadták az emberek a terméket?

– Erre csak annyit kell mondanom, hogy már a második nap ötszáz kedvelője volt a Hargitai Levegő közösségi oldalának. Ma már több mint hatszáz embernek tetszik a termék.

– Ki a célközönség?

– Mindazok, akik emlékként szeretnének az itteni friss levegőből egy darabkát, és természetesen azok is, akik értik is ezt a fajta viccet.

lev3

– Neked mit jelent a Székelyföld, a Hargita-hegység? Miért pont erre esett a választásod?

– Itt élek ebben a tájban, itt lélegzem, itt vannak az életrevaló székely emberek, akiket szeretek, és nem utolsósorban télen itt hódeszkázok. Azt tartottam nagyon lényegesnek, hogy a levegő helyi legyen, hiszen az itteni emberek szívét az melengeti, ha továbbvisszük a hely gondolatát, nevét, életérzését.

– Miért tartod fontosnak a Hargitai Levegő terméket?

– Szerintem elsősorban azért fontos az emberek számára, mert helyi, mert itt a Hargita lábánál senkinek eszébe nem jutott volna, hogy ezt megvalósítsa. Ezért egyedi.

– Ki tervezte a dizájnt?

– A tervezésnél nem kellett grafikust keresni, én magam készítettem a dizájnt. Igyekeztem olyanra formálni a külalakot, hogy tükrözze a székely hegyet, fenyőfát és a székely egyszerűséget.

lev2

– Valóban hargitai levegő van a dobozban?

– A fémdoboz százszázalékos hargitai levegőt tartalmaz. A levegőtöltés során a barátaim is a hegycsúcson voltak, ők is látták ennek valódiságát.

– Milyen további újításokra lehet számítani?

– Egy gondolat erejéig végigfutott a fejemben, hogyan lehetne szimbolikus csomagolásban szétosztani a világban a „békét”, de elvetettem az ötletet, mert sok csomagolóanyag kellene ahhoz, hogy ez világszinten megvalósuljon, ezért több lenne a csomagolás, a befektetett anyagmennyiség, mint amennyi béke. Végül marad a további békés magatartás, példamutatás, mindenféle csomagolás nélkül.

– Hogyan jellemeznéd termékedet?

– Egy komoly vicc, ami magán hordozza szimbólumainkat, színeinket és nagyon régi, székely rovásírásunkat is. Szeretném megjegyezni, hogy több ember is ajánlotta már, hogy lehessen újratölteni a dobozt levegővel, így arra a döntésre jutottam, hogy hamarosan csak újrahasznosított palackba, befőttesüvegbe stb. töltöm majd újra a levegőt, így adva meg a természetnek a tiszteletet.

 


Néhány példa a Hargitai Levegő ötletének, kivitelezésének fogadtatására:

„Visszaváltható üvegben kéne árulni, hogy ne szennyezzük vele a környezetet!”

„Ha azt a kis dobozt kinyitom, egy 30 nm szobában érezhető lesz? Vagy inkább húzzak papírzacskót a fejemre, és ott nyissam ki?”

„Egy keveset hagyjanak meg belőle készleten, mert most még van bőven, de ha így haladunk, nagyon keresett lesz, mint a legtöbb hiánycikk.”

„Szellemes. Székely.”

„Ugyan a mennyiség/érték aránya igencsak kedvezőnek tűnik, a dizájnon lehetne még módosítani. A célcsoporttól függően javasolnám a fedélre a Nagy-Románia-, illetve a Nagy-Magyarország-térképeket.”

Olvasta már ?

Új energiákat hazahozni, nem a hírt, hogy odakint milyen jó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük