Főoldal / Színes / Nagyra törnek

Nagyra törnek

Milyen a székelyföldi ember? Fafejű; amit eltökél, azt ha törik, ha szakad, megvalósítja; és nem riadva vissza a nehézségektől a jég hátán is megél. Ezek a sztereotípiák mindhárom, alább bemutatott jelöltünkre igaznak bizonyulnak, történeteiket szemlélve pedig egyértelművé válik, a siker kulcsa nem más, mint a szorgalmas munka, a kitartás és a hit.

 

Néhány hete mindenki Szőcs Renáta győzelméről beszélt, a csíkszeredai közönségtalálkozón pedig telt házzal, tárt karokkal fogadták a Star Academy tehetségkutató műsor győztesét. Reni elmondása szerint mindig is erről álmodott, csak talán sosem hitte el igazán, hogy ez valaha megtörténhet. Amint arról portálunknak beszámolt, nagy tervekkel néz a jövőbe.

„Most sem érzem igazán, hogy megtörtént, próbálom tudatosítani, de azt hiszem, ez egy lassú folyamat kezdete. (…) Gondolkodom azon, hogy milyen jó lenne jövőre jelentkezni A Dalra, megpróbálkozni azzal, hogy megfelelek-e az Eurovízióra. De ehhez előbb kell egy dal, meg sok-sok munka, alig várom, hogy belekezdhessek” – mesélte a fiatal tehetség, akinek még egy nehéz feladatot kell megoldania, utolsó egyetemi évét dalszerzési folyamattal tarkítja.

A Szőcs Renátával készült teljes beszélgetés itt olvasható.  

szocsreni6

 

Veres István, amióta csak az eszét tudja, szakácsnak készült. Édesapjának jó nevű étterme van a céhes városban, annak a konyhájában nőtt fel, ott kezdett el főzni, s mihelyt tehette, elindult vándorolni, mint hajdan az inas- és legényévek után a kézműves, hogy igazi mesterré váljon. Útja azonban nem volt nehézségektől mentes, Párizs egyik leghíresebb szakácsiskolájában kétszer is elutasították jelentkezését. Harmadszorra végül célt ért, felvették. 2016 júniusa óta a Babel Budapest Étterem séfje, és nem mindennapi célt tűzött ki maga elé.

„Gyermekkori vágyam a Michelin-csillag megszerzése. (…) Ha sikerülne, én lennék az első Michelin-csillagos séf Romániában, s a legfiatalabb egész Kelet-Európában” – tudtuk meg Istitől. És hogy mi kell egy Michelin-csillaghoz, vagy netán kettőhöz?

Cikkünkben erről is olvashatsz.

veres

 

Mike Boróka minden perce foglalt: délelőtt órákon van a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás Általános Iskolában, délután legtöbbször az edzőteremben üti a kaucsuklabdát, hétvégeken pedig versenyeken vesz részt. Imádja a pingpongozást, semmiért nem hagyná abba ezt a sportot, legnagyobb álma pedig az, hogy világbajnok legyen. Szülei és edzője elmondása szerint a tizenegy éves kislányban minden megvan ahhoz, hogy valóban nagyra törjön.

„Borókának sok mindenről le kell mondania, szülinapokról, kirándulásokról, a barátnőkkel, a nagyszülőkkel együtt töltött órákról, és ez nem könnyű. Sokszor pótolni kell az elmulasztott tananyagot is, mikor a versenyek miatt hiányzik. De vállalja a lemondásokat és a pluszmunkát, mert nagyon szereti a pingpongot” – nyilatkozta portálunknak Boróka édesanyja, Mike Réka; Kerekes Barnabás edző pedig Boróka egyik fő erényének a szorgalmát tartja, azt, hogy kitartó az edzéseken, soha nem hiányzik, és pontos, emellett nagyon jól felkészült.

Amennyiben felkeltettük érdeklődésed, ide kattintva többet olvashatsz a kis tehetségről.

boro0

 


A Milyenek a székelyföldiek? elnevezésű karácsonyi számunk Nagyra törnek című kategóriájába a teljesség igénye nélkül a Morfondír.ro hetilapban megjelent írásainkból szemelgettünk. Amennyiben ismersz olyan tehetséges személyeket, akikről még nem írtunk, de szívesen olvasnál róluk, üzenj nekünk kommentben vagy az office@morfondir.ro e-mail címre.

Olvasta már ?

Hajnal Renáta: a testépítés új értelmet adott az életemnek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük