Főoldal / Piactér / Szervezetifejlesztési támogatás

Szervezetifejlesztési támogatás

2020-ban a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT. támogatásával sikerült megvalósítani egy átfogó szervezetfejlesztési projektet. Az átfogó szakmai gyakorlat projekt keretében a következő aktivitásokat sikerült megvalósítani:

  1. Toborzás és kiválasztás. 2020 októberében indult a toborzás, amelyet tanárok bevonásával valósítottunk meg. Az általuk javasolt diákokkal online megbeszéléseket tartottunk és ez alapján sikerült kiválasztani az 5 személyt, akivel együtt dolgoztunk a továbbiakban. A kiválasztás során a motiváció, talpraesettség és rendszerességet figyeltük és pontoztuk. A legtöbb pontot elért diákokat választottuk ki. A programban résztvett két vállalkozás is, akik pilot jeleggel hajlandóak voltak fogadni és foglalkozni a diákokkal. Július október időszakban történt a módszertan kidolgozása, a trénerek felkészítése, a progam részletes megtervezése és az előkészületek megtétele a novemberben induló program megvalósításához.
  2. Elméleti menedzsment és pénzügyi ismeretek átadása a programban résztvevőknek. 2020 novemberében két hétvégén történt elméleti képzések megszervezése. Az első hétvégén  főként vízió, célmeghatározás és management alapokkal ismerkedtek a diákok, míg a második hétvégén inkább általános pénzügyi ismeretekkel és pénzügymenedzsmenttel.
  3. Shadowing. November folyamán a programban résztvevők konkrét projektekben vettek részt a trénercég és a vállalati szakemberek koordinációjában. Ennek köszönhetően a diákok beleláthattak a munkafolyamatokba és kaptak bizonyos feladatokat, amivel hozzájárultak a mindennapi munkák megvalósításához, mintegy komollyá téve a részvételüket. Ebben a fázisban a diákok folyamatos visszajelzést kaptak, amivel tovább fejleszthették képességeiket, illetve láthatták, hogyan alkalmazható a megszerzett elméleti tudás gyakorlatban
  4. Coaching. December elején a programban maradt négy diák konkrét projektfeladatokat kaptak, amelyek kivitelezéséért ők feleltek és amelyekkel még konkrétabban láthatták és tapasztalhatták a felelősségteljes munkaszervezés lényegét.
  5. December végén megtörtént a résztvevők értékelése és a program teljes, átfogó értékelése.

Szervezetünk már több, mint 7 éve fejt ki az erdélyi és székelyföldi magyar társadalom fejlesztését szolgáló munkát és működteti a morfondir.ro portált. Jelen projektünk fő célkitűzése az egyesületünk és közösségünk fejlesztése. Ezt annak érdekében kezdeményeztük és viteleztük ki, hogy fiataljaink és szervezetünk munkatársai olyan korszerű elméleti és gyakorlati tapasztalatokkal gazdagodjanak, amelyek segítik a mindennapi munkavégzést és szolgálják a jövőbeni tevékenységeinket, a fejlődést.

Köszönjük a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek a projekt költségeinek fedezését

Olvasta már ?

Fórumon osztották meg tapasztalataikat Csíkszeredában

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük